Spring naar content

Altijd voor klaar met inspiratie,
tips en nieuwe trends in vakmanschap & wonen

Filter

Interieurtrends voor 2024: Inspiratie en innovatie voor interieurarchitecten

Ben je klaar om je interieurprojecten naar een hoger niveau te tillen in 2024? Bij Deholi Residentieel hebben we de meest opwindende interieurtrends voor het komende jaar verzameld om je te inspireren. Als experts in afwerking ondersteunen we interieurarchitecten bij het creëren van prachtige, duurzame en innovatieve ruimtes. We werpen een blik op de top trends die in 2024 verder zullen groeien!

Lees meer

Innovatieve materialen en technieken: blik op de toekomst in interieur

De wereld van interieurafwerking evolueert voortdurend, met innovatieve materialen en technieken die voortdurend opduiken om architecten en ontwerpers nieuwe mogelijkheden te bieden. In deze blogpost bespreken we enkele van de meest opwindende ontwikkelingen op het gebied van interieurafwerking en wat interieurarchitecten kunnen verwachten van toekomstige innovaties.

Lees meer

Duurzame materialen voor elk interieurproject

Duurzaamheid is een hot topic tegenwoordig, en ook in de wereld van interieurbouw en -ontwerp speelt het een belangrijke rol. Als interieurarchitect ben je vast steeds vaker bezig met het gebruik van duurzame materialen en het volgen van milieuvriendelijke innovaties. In deze blogpost nemen we je mee door enkele van de meest opvallende duurzame materialen en trends in interieurbouw en laten we zien hoe Deholi Residentieel je kan helpen deze toe te passen in jouw projecten.

Lees meer

Waarom interieurarchitecten niet zonder maatwerk en inbouw kunnen

Op maat gemaakte kasten en meubels zijn dé manier om interieurontwerpen te personaliseren en optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. In deze blogpost bespreken we de voordelen, uitdagingen en nieuwste trends op het gebied van maatwerkmeubilair en inbouwkasten. Ontdek hoe Deholi Residentieel, als expert in afwerking, interieurarchitecten kan ondersteunen bij het creëren van unieke en functionele meubelstukken.

Lees meer

Trendwatch: Zacht brutalisme in interieurdesign

De oorsprong van brutalisme in architectuur gaat terug tot de jaren 1950 en 1960, toen deze stijl ontstond als reactie op het modernisme. De term is afgeleid van het Franse woord "béton brut", wat "ruw beton" betekent. Ondanks de kritiek op het gebrek aan verfijning en de soms kille uitstraling, wordt de stijl vandaag gewaardeerd om zijn eerlijkheid, functionaliteit en krachtigheid. De afgelopen jaren heeft brutalisme dan ook een heropleving gekend, zowel in architectuur als in interieurdesign. Voor 2023 zien we een warmere versie van brutalisme, waarbij ontwerpers de stijl opnieuw interpreteren en aanpassen aan de moderne esthetiek en duurzaamheidsnormen. In deze blogpost bespreken we de opkomst van brutalisme in interieurdesign en hoe Deholi Residentieel, als expert in afwerking, je kan helpen om deze trend succesvol te integreren in jouw projecten.

Lees meer
Buitenaanzicht van verlichtte woning

De rol van verlichting in interieurafwerking: Tips voor interieurarchitecten om de perfecte sfeer te creëren

Verlichting is een cruciaal element in interieurontwerp en wordt vaak door eindklanten onderschat. Het kan de sfeer en functionaliteit van een ruimte aanzienlijk beïnvloeden. Als interieurarchitect weet je hoe je verlichting optimaal kan inzetten om de perfecte sfeer te creëren. In deze blogpost delen we enkele waardevolle tips en inzichten over de rol van verlichting in interieurafwerking.

Lees meer
Salon met TV

Meesterlijk geluid: Akoestische tips en strategieën voor harmonieuze ruimtes

Akoestiek is een essentieel aspect van interieurontwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien. Een goede geluidservaring is cruciaal voor comfort en functionaliteit in woon- en werkruimtes. In deze blogpost delen we enkele nuttige tips en technieken om een optimale geluidservaring te creëren in jouw interieurontwerpen.

Lees meer
Blauwe kasten

De impact van glansgraden, kleuren en texturen in je interieurarchitectuur

Emotie en gevoel spelen een cruciale rol in het creëren van een aantrekkelijk en comfortabel interieur. Kleuren, texturen en glansgraden zijn essentiële elementen die bijdragen aan de emotionele beleving van een ruimte. In deze blogpost bespreken we de impact van deze factoren en geven we tips voor interieurarchitecten om ze effectief te gebruiken in hun ontwerpen.

Lees meer

Recuperatie en circulariteit van materialen: de toekomst van interieurontwerp

In de wereld van interieurontwerp is er een groeiende trend richting duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Recuperatie en circulariteit van materialen spelen een cruciale rol bij het realiseren van deze doelstellingen. In deze blogpost verkennen we hoe Deholi Residentieel, als expert op het gebied van afwerking, interieurarchitecten helpt om duurzame en circulaire ontwerpen te realiseren. We bekijken enkele innovatieve benaderingen en methodes!

Lees meer

Onze unieke aanpak voor uitzonderlijke interieurafwerking

Voor interieurarchitecten die op zoek zijn naar een betrouwbare en ervaren partner om hun creatieve visie tot leven te brengen, is Deholi Residentieel de ideale keuze. Met ons team van specialisten en een uitgebreid aanbod aan diensten, zorgen we voor een soepele samenwerking en een succesvol eindresultaat. In deze blogpost belichten we de voordelen van onze samenwerking en de unieke aanpak die we interieurarchitecten bieden.

Lees meer

Verlaagd BTW-tarief van 6% bij renovatie van je woning

Plan je in de nabije toekomst een renovatie? Dan loont het om op de hoogte te zijn van alle mogelijke steunmaatregelen van de overheid. Zo kan je bij een renovatie bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een verlaging van de BTW. Wat de mogelijkheden zijn, en aan welke voorwaarden je moet voldoen, hebben we onderaan alvast voor je uitgeschreven.

Lees meer

De populaire japandi-trend uitgelegd

In een wereld die steeds drukker en chaotischer lijkt te worden, leggen veel interieurarchitecten vandaag meer kalmte in onze interieurs. Huizen worden bij uitstek de plek om tot rust te komen, in het verlengde van wat we ook zien met yoga, mindfulness en meditatie. Er is meer interesse voor gezondheid, zowel in lichaam als in geest. Je zag waarschijnlijk al interieurreportages passeren met bijzonder rustige interieurs, waar hout en natuurlijke tinten de boventoon voeren. Je ziet er scandinavische, japanse en minimalistische elementen in terug komen. Deze beweging noemen we japandi.

Lees meer

6 tips voor een vlotte renovatie

Je huis gedeeltelijk of volledig renoveren is een fantastisch project en kan je woonervaring volledig transformeren. Voor veel mensen kan het echter ook overweldigend zijn: zoveel keuzes om te maken, een complexe planning én een stevig budget… Als je met Deholi werkt, maak je kennis met ons traject naar een zorgeloze verbouwing. Van interieurarchitect tot opmeten, plannen en uitvoering: we coördineren het volledige verbouwproject voor jou en alle aannemers zijn onze verantwoordelijkheid. Toch zijn er vooraf en tijdens nog een aantal zaken die je kunnen helpen met een vlotte en aangename verbouwervaring.

Lees meer

Een thuiskantoor in stijl: van DIY tot professionele werkplek

Sinds corona werken veel meer mensen deels van thuis uit, een trend die we langere tijd zien aanhouden. Een eigen werkplek is daarbij zeker geen overbodige luxe! Heel wat huizen zijn nog niet voorzien op die nieuwe thuiswerk-cultuur. Een extra slaapkamer of hobbykamer biedt vaak heel wat mogelijkheden. Voor wie kleiner woont kan ook een toegewijde plek elders in huis helpen om van thuis uit comfortabeler en professioneler te werken. Daarom bekijken we de mogelijkheden voor een werkplek thuis: van DIY tot verbouwing.

Lees meer