Spring naar content

Waarom interieurarchitecten niet zonder maatwerk en inbouw kunnen

Publicatiedatum — 24 augustus 2023

Op maat gemaakte kasten en meubels zijn dé manier om interieurontwerpen te personaliseren en optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. In deze blogpost bespreken we de voordelen, uitdagingen en nieuwste trends op het gebied van maatwerkmeubilair en inbouwkasten. Ontdek hoe Deholi Residentieel, als expert in afwerking, interieurarchitecten kan ondersteunen bij het creëren van unieke en functionele meubelstukken.

Dit bericht delen:

Op maat gemaakte kasten en meubels bieden tal van voordelen voor interieurarchitecten. Ze zorgen voor een unieke en onderscheidende uitstraling die perfect aansluit bij de wensen en behoeften van je klanten. In high-end interieurs zien we meer en meer maatwerk in exclusieve materialen en met vloeiende lijnen, in betaalbare interieurs worden goedkopere inbouwkasten gebruikt om de ruimte optimaal te benutten. In beide gevallen de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek! Deholi Residentieel werkt nauw met je samen om meubels te ontwerpen die jouw visie tot leven brengen.

 1. Ruimte en afmetingen:
  Op maat betekent natuurlijk op maat! Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte en de afmetingen van de kamer nauwkeurig opmeet. Houd rekening met obstakels zoals deuren, ramen en stopcontacten – en de nodige ruimte voor het openen van deuren en inladen van kasten. Zo kan je een ontwerp maken dat perfect in de ruimte past en optimaal gebruikmaakt van de beschikbare vierkante meters.
 2. Functionaliteit:
  Op maat van de ruimte, maar ook op maat van de functie! Denk op voorhand goed na over hoe en waarvoor een meubel gebruikt zal worden. Overweeg aspecten zoals opslagcapaciteit, ergonomie en toegankelijkheid. Ontwerp het meubilair op basis van de specifieke behoeften van de gebruiker, zodat het zowel praktisch als comfortabel is. Denk ook na over geïntegreerde verlichting, zoals LED-strips of ingebouwde spots, om de functionaliteit en sfeer van het meubelstuk te verbeteren.
 3. Materiaalkeuze:
  Gelakt MDF, meubelplaat, fineer, volhout of een combinatie met glas of staal? Kies materialen die passen bij de stijl en het gebruik van het meubelstuk en de rest van het interieur. Goedkopere kasten kunnen ander materiaal gebruiken voor de fronten dan voor het corpus van het meubel, bij high-end uitwerkingen is het materiaal meestal uniform toegepast. Overweeg factoren zoals duurzaamheid, onderhoud, esthetiek en milieuvriendelijkheid.
 4. Kwaliteit en vakmanschap:
  Besteed aandacht aan de details, zoals scharnieren, handgrepen en andere afwerkingen. Vakmanschap zit hem in de details! Een goed aansluitende naad, een zelfsluitende lade, een patroon dat naadloos doorloopt… Deholi Residentieel heeft de expertise in huis om een prachtig, duurzaam en goed functionerend eindresultaat te garanderen.
 5. Duurzaamheid:
  Houd rekening met de milieu-impact van de gekozen materialen en productiemethoden. Kies indien mogelijk voor milieuvriendelijke of zelfs circulaire oplossingen. Hou bij het ontwerp ook rekening met demonteerbaarheid en modulaire oplossingen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften. Deholi Residentieel helpt je hierbij!

Partner in projecten op maat

Bij Deholi zijn we trots op onze expertise in afwerking en onze passie voor het creëren van unieke en hoogwaardige maatwerkmeubels en inbouwkasten. We ondersteunen je bij het navigeren door de voordelen, uitdagingen en trends in deze sector, en helpen je om meubelstukken te ontwerpen die perfect passen bij de wensen en behoeften van jouw klanten.

Ben je klaar om jouw maatwerkmeubilair- en inbouwkastprojecten naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact met ons op!

Nog meer inspiratie

Interieurtrends voor 2024: Inspiratie en innovatie voor interieurarchitecten

Ben je klaar om je interieurprojecten naar een hoger niveau te tillen in 2024? Bij Deholi Residentieel hebben we de meest opwindende interieurtrends voor het komende jaar verzameld om je te inspireren. Als experts in afwerking ondersteunen we interieurarchitecten bij het creëren van prachtige, duurzame en innovatieve ruimtes. We werpen een blik op de top trends die in 2024 verder zullen groeien!

Lees meer

Innovatieve materialen en technieken: blik op de toekomst in interieur

De wereld van interieurafwerking evolueert voortdurend, met innovatieve materialen en technieken die voortdurend opduiken om architecten en ontwerpers nieuwe mogelijkheden te bieden. In deze blogpost bespreken we enkele van de meest opwindende ontwikkelingen op het gebied van interieurafwerking en wat interieurarchitecten kunnen verwachten van toekomstige innovaties.

Lees meer